Een gezond en stralend gebit voor jong en oud

Kwalitatieve tandzorg in een aangename omgeving

Professioneel
Een team van ervaren tandartsen en deskundige assistentes staat garant voor de beste behandeling van uw gebit.

Persoonlijk
Wij willen graag dat u zich op uw gemak voelt in onze praktijk. Persoonlijke aandacht staat centraal.

Cosmetisch
Dat uw gebit sterk en gezond is, vinden wij belangrijk. Maar ook dat u trots bent op uw tanden en dat u graag voluit lacht.

Kinderen
Onze kleine klantjes gaan onbezorgd op de tandartsstoel zitten en ze stappen vrolijk de deur weer uit.
Spoed
Plotselinge kiespijn? Of andere hevige pijnklachten? Wij helpen onmiddellijk. Ook buiten kantooruren.

De tandartsen

De tandartsen zijn lid van het NMT en KRT (kwaliteitsregister) en volgen beiden doorlopend nascholing.
We behandelen zo mooi en duurzaam mogelijk.

mevrouw Drs. J.H.G.J. (Gerarda) van Ginkel

• Opgegroeid in Wilp • VWO op Revius scholengemeenschap te Deventer • Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen • Afgestudeerd: februari 1994 • BIG-geregistreerd

mevrouw S. (Sandra) Hofman MSc

• Opgegroeid in Geldermalsen • Gymnasium op KWC te Culemborg • Tandheelkunde aan de RadboudUniversiteit te Nijmegen • Afgestudeerd: juni 2010 • BIG-geregistreerd

Patientenstop

Inschrijven is niet meer mogelijk vanwege een patiëntenstop.

Welke behandelingen bieden wij aan.
Controle

Tijdens een controle wordt met behulp van een lamp, een spiegeltje en een apparaatje waarmee we uw tanden droog kunnen blazen, al uw tanden en kiezen grondig bekeken door een tandarts. We kijken niet alleen of er gaatjes zijn, ook wordt het tandvlees beoordeeld. Een assistente verwijdert het tandsteen en polijst de aanslag van uw gebit, zodat u weer met een heerlijk schoon gebit naar huis gaat.

Samen met u wordt overlegd wat voor u de beste frequentie is voor de controle. Heeft u een heel sterk gebit, dan is dit één keer per jaar. De meeste mensen komen twee keer per jaar. Soms komen kinderen of ouderen met een zwak gebit vaker terug.

Mondhygieniste

De mondhygiëniste richt zich voornamelijk op preventie en mondverzorging. Bij iedere periodieke controle wordt het tandvlees door de tandarts gescreend. Wanneer u niet goed poetst, het tandvlees geïrriteerd is en/of u een erfelijke aanleg heeft voor ontstoken tandvlees kan de tandarts besluiten om u door te sturen naar de mondhygiëniste. Zij leert u de goede poetstechniek en handige trucjes om ook goed tussen de tanden en kiezen te kunnen reinigen. Wanneer het tandvlees wat erger ontstoken is, brengt ze de situatie van het tandvlees in kaart, waarbij de ruimtes tussen de tanden en kiezen worden opgemeten en waarbij wordt gekeken naar de aanwezigheid van tandplaque en bloeding. De situatie wordt met u besproken en er wordt een plan van aanpak opgesteld. In de meeste gevallen zal dit plan bestaan uit grondige reiniging van het gebit waarbij tandsteen boven en onder het tandvlees wordt verwijderd, zo nodig onder plaatselijke verdoving. Na deze uitgebreide behandeling vindt een traject van nazorg plaats, voor iedereen individueel bepaald, waarin de mondverzorging en uitgevoerde behandeling worden geëvalueerd. Wanneer de behandeling niet aanslaat en/of er zeer grote botdefecten zijn, kunnen we u doorverwijzen naar de parodontoloog, een specialist op het gebied van tandvlees en kaakbot.

Onze mondhygiëniste is ook opgeleid voor het aanbrengen van sealants, zogenaamde laklagen, die het kauwvlak van de kiezen beschermen tegen gaatjes, en het boren en vullen van kleine gaatjes.

Kinderen

Als het eerste tandje is doorgebroken, poetst u één keer per dag met fluoride peutertandpasta. 

Vanaf 2 jaar proberen we te kijken. We letten op het poetsen, gaatjes en doorbraak van tanden/kiezen. Op deze manier kunnen we tijdig bijsturen waar nodig.

Wij dwingen kinderen niet. Als ze wat vaker komen, wennen ze vanzelf. Eerst nog wat verlegen bij een familielid op schoot en vanaf een jaar of vier vechten ze erom wie er als eerste de stoel in mag.

Kinderen moeten ieder half jaar op controle komen, omdat veranderingen in een kindergebit snel kunnen gaan.

Kijk of uw kind goed poetst en poets uw kind na. Zeker tot een leeftijd van een jaar of tien. Vóór die tijd is de motoriek nog niet genoeg ontwikkeld om precies te kunnen poetsen. Poets de tanden in een vaste volgorde en leer uw kind aan om dat ook te doen. Eerst de buitenkant boven, buitenkant onder, de binnenkant boven en onder en dan het kauwvlak van de tanden en de kiezen, zodat geen plekje overgeslagen wordt. Zorg dat de tandpasta goed schuimt.

Na het poetsen en tussendoor het teveel aan schuim uitspugen.

Als u klaar bent, adviseren wij u niet te spoelen, want dan kan de fluoride van de tandpasta nog wat langer inwerken. Fluoride werkt alleen als het contact heeft met het tandoppervlak. In de buik of in de wasbak hebben de tanden niets aan de tandpasta.

Cosmetisch

Wanneer u vindt dat uw tanden wat donkerder zijn geworden, kunt u besluiten uw tanden te bleken.

Er worden afdrukken gemaakt van uw gebit. Deze afdrukken sturen wij naar de tandtechnicus. Hij maakt er heel dunne siliconen malletjes op waarin ruimte wordt gelaten voor de bleekgel die u van ons meekrijgt.

Door deze malletjes met bleekgel ’s-nachts te dragen, worden uw tanden geleidelijk aan lichter van kleur.

Deze methode van bleken is volgens wetenschappelijke onderzoeken de beste. Ook is het goedkoper dan bleken aan de stoel met een speciale lamp. Na verloop van tijd (ca. een jaar) kan de kleur wat teruglopen. Dan kunt u de kleur weer opfrissen. Dit brengt dan weinig kosten met zich mee, omdat u alleen de gel hoeft te betalen; de malletjes heeft u immers nog in uw bezit.

We kunnen uw tanden ook heel veel mooier maken door er dunne laagjes witte vulling (composiet speciaal voor voortanden) aan de zichtzijde op aan te brengen.

Op een onzichtbare manier kan de kleur, vorm en stand van de tanden verbeterd worden. Het mooie van deze techniek is dat je er in de meeste gevallen niet of minimaal voor hoeft te boren.

Noodzakelijk

Een gebitsimplantaat is een titanium kunstwortel die in het kaakbot wordt geschroefd. Wanneer u tanden of kiezen mist, kunnen implantaten deze vervangen. Een implantaat zal de functie van een natuurlijke tandwortel overnemen en dienen als basis voor een kroon, brug of klikgebit.

Als u erg kiespijn heeft, kan een zenuw ontstoken zijn. De pijn gaat over als de tand of kies van binnen schoongemaakt wordt. U wordt eerst verdoofd. Daarna maakt de tandarts een kleine opening aan de achterkant van uw voortand of midden op uw kies, zodat we toegang hebben tot het wortelkanaalstelsel. Om bacteriën en speeksel buiten te houden, komt er een rubber lapje op de kies. Daarna kunnen we het wortelkanaalstelsel met hele kleine boortjes en vijltjes schoonmaken tot aan de wortelpunt. De kanalen worden gespoeld en opgevuld met rubber stiften. Tijdens de behandeling worden röntgenfoto’s gemaakt om te kijken of het stiftje tot ongeveer 1 mm vóór het einde van de wortel zit. Als de zenuwbehandeling klaar is, wordt de opening opgevuld met composiet (witte vulling).

Een brug is een aantal kronen aan elkaar vast. Het is een hele goede manier om open ruimtes op te vullen als er tanden getrokken zijn. De soort brug (het materiaal) en het prijskaartje wat daaraan hangt, wordt in overleg met u gekozen.

Ook voor een kunstgebit kunt u bij ons terecht. Wij maken een passende prothese voor u of werken het zo nodig bij. Wij zorgen ervoor dat uw gebit natuurlijk oogt. Het is absoluut niet nodig om u onzeker te voelen over uw gebit, of u nu een prothese draagt of niet.

Maak een afspraak

Telefoon
0345-57 19 61

Email
praktijk@tandartsvanginkel.nl

Addres
Tandartsenpraktijk Van Ginkel
De Panoven 27c
4191 GW  GELDERMALSEN

Openingstijden
Maandag  08.00 uur – 17.00 uur
Dinsdag  08.00 uur – 17.00 uur
Woensdag  08.00 uur – 17.00 uur
Donderdag 08.00 uur – 17.00 uur
Vrijdag  08.00 uur – 17.00 uur