Implantaten

Een gebitsimplantaat is een titanium kunstwortel die in het kaakbot wordt geschroefd. Wanneer u tanden of kiezen mist, kunnen implantaten deze vervangen. Een implantaat zal de functie van een natuurlijke tandwortel overnemen en dienen als basis voor een kroon, brug of klikgebit.

Wanneer besloten wordt tot het maken van een klikgebit, bijvoorbeeld bij een loszittende onderprothese, worden er doorgaans twee implantaten in uw onderkaak geplaatst ter plaatse van de voormalige hoektanden. De tandarts maakt hier een steg (dwarsbalk) of drukknoppen op, waaraan het gebit vastgeklikt kan worden.

De implantaten worden gezet door zeer ervaren kaakchirurgen in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Zij gebruiken de A-merken onder de implantaten, namelijk Straumann of Astra. Naar deze implantaten is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan.

U hoeft maar twee keer naar het ziekenhuis toe. De eerste keer om te laten bekijken of uw kaak geschikt is om implantaten te plaatsen. Ook wordt dan een eventuele aanvraag bij de verzekeraar geregeld. De tweede keer worden de implantaten geplaatst. U voelt hier niets van. U krijgt dezelfde verdoving als bij de tandarts. De nazorg vindt plaats in onze praktijk. Ook de kroon, de brug of het klikgebit maken wij zelf.