Prothese (kunstgebit)

Ook voor een kunstgebit kunt u bij ons terecht. Wij maken een passende prothese voor u of werken het zo nodig bij. Wij zorgen ervoor dat uw gebit natuurlijk oogt. Het is absoluut niet nodig om u onzeker te voelen over uw gebit, of u nu een prothese draagt of niet.

Een plaatprothese of frameprothese is een vervanging van enkele tanden of kiezen.

  • De plaatprothese is gemaakt met een basis van roze kunststof met daarop kunsthars of porseleinen tanden. Het ziet er mooi uit en is zeer betaalbaar. Nadeel is dat hij soms los zit en sommige mensen hebben moeite om eraan te wennen. Ook is er kans op beschadiging van de eigen tanden en het tandvlees.
  • De frameprothese zit vaster en voelt comfortabeler. Ook hoeft in de bovenkaak niet het hele gehemelte bedekt te worden.  Nadeel is dat je de metalen armen vaak ziet.
  • De volledige prothese is een vervanging van uw eigen tanden en kiezen. De meeste mensen kunnen er na een periode van gewenning goed mee overweg. We zorgen er vanzelfsprekend voor dat het er zo mooi mogelijk uitziet.
  • Als het ondergebit los zit is er tegenwoordig de mogelijkheid van een klikgebit. Dit is een prothese op implantaten. Dit wordt grotendeels vergoed uit de basisverzekering.